facebook tracking

Möt Mikael Söderholm, konsult på PlantVision

​Hej! Vem är du?
Jag heter Mikael Söderholm, är 29 år och arbetar som konsult inom affärsområdet Manufacturing Information här på PlantVision. Jag skulle beskriva mig som en mycket drivande, entusiastisk och positiv person. Jag är en problemlösare ut i fingerspetsarna och trivs som allra bäst när jag står inför flera olika utmaningar som jag måste finna en lösning på.  

Vad gör du på PlantVision?
I min roll har jag hand om systemförvaltning, systemutveckling, konfigurering och testning. Jag arbetar främst med att säkerställa att produktionskritisk data sparas på ett långsiktigt och hållbart sätt, i enlighet med regulatoriska krav och kraven på dataintegritet. Inom life science finns det otroligt mycket regelverk som leder till många regelstyrda lösningar. Det är precis detta, att arbeta med olika områden (IT och läkemedelsproduktion) som gör min roll så spännande.  

Vad är det roligaste i just din roll?
Att dagligen ställas inför utmaningar och få chansen att ta fram min problemlösarsida samtidigt som jag får arbeta med mitt stora intresse, IT. Det passar mig som handen i handsken.

Att arbeta med kollegor som alla sitter på olika kompentenser är också väldigt roligt. Vi arbetar som ett team och hjälper varandra genom att dela med oss av våra kunskaper. Det är både spännande och utmanande!

Det finns också en variation i min roll vilket jag värdesätter mycket. Det ena projektet är inte det andra likt. Att gå till jobbet är verkligen som en hobby för mig.      

Vad är det mest utmanande i din roll?
En utmaning är att få samspelet mellan IT och regulatoriska krav att fungera. Till exempel kan jag ha en perfekt teknisk lösning, men som inte uppfyller regulatoriska krav, då utmanas mina egenskaper som problemlösare. För kvalitet går alltid först, vilket kan vara svårt att ta in när man vill driva arbetet framåt.

En annan utmaning är att det i min roll finns en stor frihet, vilket i sig gör att det ställs höga krav på mig som medarbetare. Det blir därför viktigt att våga söka kunskap och ställa frågor.

För att passa i min roll är inte det viktigaste att du har 10 års erfarenhet av yrket, utan det mjuka egenskaperna är mer betydelsefullt.   

Hur ser du på framtiden?
Om 5, eller såväl 10 år, ser jag att jag fortfarande jobbar på PlantVision. Kanske i en roll där jag får ta ännu mer ansvar för det strategiska arbetet. Redan idag får jag ta mycket ansvar och jag ser det som en uppstartssträcka för min karriär. Jag är en person som ständigt vill utvecklas och bli ännu bättre. Här finns möjligheterna att få göra det och jag ser fram emot vad framtiden kan föra med sig.

 

Jobbar du redan på Plantvision?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@plantvision.se
  • Alexander Vastesson
  • Amanda Thomsen
  • Anders Christensen
  • Anders Ivert
  • Andrea Brönnegård
  • Angelica Lehnström
  • Anna-Lena Mann
  • Anna Thaung
  • Ann Hägnestrand
  • Åsa Holm
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor