Möt Anna Thorén Åkerlund, seniorkonsult på PlantVision

Vem är du? 
Jag heter Anna och jobbar som seniorkonsult inom affärsområdet Compliance på PlantVision i Uppsala. Jag är civilingenjör inom molekylär bioteknik och har under hela mitt yrkesverksamma liv haft roller inom eller i nära anslutning till Life Science-industrin. De senaste åren har jag haft uppdrag som valideringsledare för datoriserade system och processteknik.

Hur ser en dag ut på ditt konsultuppdrag just nu?
Mitt nuvarande uppdrag är som valideringsledare inom processteknik på ett läkemedelsföretag. I mina arbetsuppgifter ingår att definiera och leda valideringsaktiviteter för projekt och ändringar, och genom det ansvara för att alla planerade aktiviteter slutförs och uppfyller regulatoriska krav. Det omfattar bland annat följande uppgifter:

  • bedöma påverkan på och kontinuerligt utvärdera validerad status
  • delta i och godkänna genomförda riskanalyser med syfte att identifiera var valideringen ska fokusera
  • författa valideringsplaner och rapporter
  • ansvara för leverantörsbedömningar
  • granska och godkänna kravspecifikationer för att säkerställa att krav är testbara
  • granska och godkänna designkvalificeringar, kvalificeringsprotokoll och rapporter
  • granska eventuella avvikelser som uppstår under kvalificeringar.

Min roll kräver att jag är noggrann och har god kännedom om både regelverk och aktuellt kvalitetsledningssystem. Utöver det får jag nytta av min förmåga att hålla ordning och struktur på arbetet inom de projekt och ändringar som genomförs. Jag uppskattar här samspelet med alla olika funktioner och det gör arbetet riktigt roligt. 

Vad är de bästa med din roll i uppdraget?
Det bästa med mitt uppdrag är alla tvärfunktionella möten där den sammanlagda kunskapen och erfarenheten hos deltagarna ger fantastiska möjligheter att lösa uppgifter på ett effektivt och framgångsrikt sätt. Mötena och variationen i omfattning och innebörd av projekt och ändringar, är både inspirerande och bidrar till att jag hela tiden utvecklas i min roll. Erfarenheterna ger ökad kunskap både på bredden och djupet.

Vad är de mest utmanande i ditt pågående uppdrag?
Variationen i omfattning och innebörd av projekt och ändringar som ska bedömas ur ett valideringsperspektiv, och som bidrar till min utveckling, är också det som är mest utmanande i mitt pågående uppdrag. ”Ingen ändring är den andra lik” är en sanning med modifikation, men många ändringar skiljer sig mycket från tidigare utförda ärenden. 

Vad är det bästa med att vara konsult hos PlantVision?
Det bästa med att vara konsult på PlantVision är alla fantastiska kollegor och alla möjligheter till roliga och spännande uppdrag på olika företag. PlantVision värdesätter verkligen sina anställda och månar om att alla ska trivas och ha roligt – både som del av uppdrag och i sociala sammanhang. Företaget präglas av en miljö där alla vill hjälpas åt och jag i min seniora roll har möjlighet att lära ut av min erfarenhet till kollegor både i det närmaste teamet och inom bolaget. Jag är stolt över att vara del av ett den positiva energi som det medför och som PlantVision står för. 

Anna Thorén Åkerlund.jpg

Jobbar du redan på Plantvision?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@plantvision.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor