Möt Cecilia Jacobsson - konsult, teamledare och ansvarig för rekrytering inom Compliance

I den andra delen av denna intervju delar Cecilia med sig av sin resa, från nyexaminerad civilingenjör till konsult, och sedermera även teamledare och ansvarig för rekrytering och kompetensutveckling inom Compliance på PlantVision.

Cecilia Jacobsson är 35 år och civilingenjör inom molekylär bioteknik. Hon påbörjade sin resa på PlantVision för snart 7 år sedan. Med en kurs i GMP väcktes hennes intresse för hur man arbetar inom industrin, och hon spenderade de första åren efter examen som processingenjör i bioteknisk tillverkning. Sedan var det dags för en ny utmaning och valet föll på PlantVision, berättar Cecilia.

- Jag valde att bli konsult eftersom jag vet att jag är en person som vill göra nya saker och tröttnar ganska fort när jag lärt mig något. Utveckling är viktigt för mig, och ett sätt att uppnå detta är att i en konsultroll få arbeta i olika verksamhetstyper.

Cecilia berättar att PlantVision vid den tiden var ett mindre företag. Med mindre storlek på företaget är det ofta lättare att skapa en familjär stämning, då det blir enkelt att samlas och dela med sig av erfarenheter till varandra.

- Detta är en kultur som jag tycker PlantVision har lyckats bibehålla trots att vi idag är mer än dubbelt så stora.  För som sagt, vi började växa och blev allt fler.

För att kunna se och utveckla alla medarbetare på bästa sätt identifierades så småningom även ett behov av ett nytt, utökat ledarskap. I samband med detta blev Cecilia under 2016 den allra första teamledaren inom gruppen. Idag, efter 2 års vidareexpansion och sammanslagningen av ’Quality Management’, ’Regulatory Affairs’ och ’Project Management’-grupperna finns det totalt 7 teamledare inom affärsområdet Compliance. PlantVision och Compliance har med detta fler chefsroller än många andra konsultbolag, berättar Cecilia.

- Jag tror på ett närvarande ledarskap där man verkligen kan se och utveckla varje individ. PlantVision har en väldigt ”platt” organisation med högt i tak och utrymme för alla att uttrycka sin åsikt. Jag tycker att man alltid har en röst inom organisationen, vare sig man har en formell roll där detta förväntas eller inte.

Vidare berättar Cecilia att som en del i PlantVisions tillväxt och utveckling är hon, utöver sin roll som seniorkonsult och teamledare, även ansvarig för rekrytering och kompetensutveckling inom Compliance.

- Detta innebär att det är mitt ansvar att dels se till att vår rekryterings- och mottagningsprocess fungerar som den ska, och dels att både nya och befintliga medarbetare inom Compliance fortsätter att utvecklas i sina roller. Vad gäller mottagningsprocessen ser vi till att den ger varje ny konsult den bästa förutsättningen för att lyckas hos oss. Det handlar naturligtvis om att vi ska lära känna kollegorna men också att de ska lära känna företaget, lära sig hur våra interna processer och system fungerar och inte minst bli en del av ”PlantVision-andan”.

Cecilia berättar att många konsulter som är lite mer seniora när de rekryteras har lång erfarenhet av arbete inom de branscher där PlantVision är aktivt, men har kanske inte varit konsulter tidigare. Dessa nya medarbetare stöttas i sin nya roll som konsult genom erfarenhetsutbyte och introduktionsprocesser, och genom att alla nya medarbetare tilldelas en fadder som alltid finns tillgänglig för råd och stöttning.

- Vi rekryterar även medarbetare utan tidigare arbetserfarenhet. I dessa fall finns det ett specifikt introduktionsprogram som är utformat för att snabbt, i praktiska situationer, visa och förklara hur man kan ta sig an olika uppdrag. Vi försöker att så långt det är möjligt jobba i team även ute hos våra kunder, där en nyare konsult arbetar tillsammans med en mer erfaren kollega, inte bara för att lära sig hur man gör, utan även för att själv kunna utföra arbetet så fort som möjligt.

Missa inte sista delen av denna intervju som publiceras den 21/3. Den sista delen handlar om vad det finns för utvecklingsmöjligheter i arbetet som konsult, och hur PlantVision arbetar med denna viktiga fråga.

Jobbar du redan på Plantvision?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@plantvision.se
  • Amanda Thomsen
  • Anders Christensen
  • Anders Ivert
  • Andrea Brönnegård
  • Angelica Lehnström
  • Anna-Lena Mann
  • Anna Thaung
  • Ann Hägnestrand
  • Åsa Holm
  • Björn Stenberg
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor