Möt Cecilia Jacobsson - konsult, teamledare och ansvarig för rekrytering inom Compliance

Den tredje och sista delen av denna intervju handlar om vad det finns för utvecklingsmöjligheter genom att arbeta som konsult och hur PlantVision arbetar med denna viktiga fråga.

På PlantVision är möjligheterna för utveckling enorma och man får chans att utvecklas i sina uppdrag, på ett individuellt plan, och genom sina kollegor tycker Cecilia.

- För mig i min roll som konsult finns det en utmärkt utgångspunkt för att utvecklas kompetensmässigt. Först och främst så får man möjlighet att få insyn i många olika verksamheter och man lär sig snabbt att man kan göra samma sak på många olika sätt. Vi blir därför ganska omgående medvetna om vad som är, inte bara det vanliga sättet att göra saker, utan även det mest effektiva. Sedan förväntas man som konsult, i alla fall med lite erfarenhet, att komma med input kring hur man kan förändra arbetssätt. Det är otroligt lärorikt för man behöver då anpassa sina erfarenheter efter just den verksamheten man är ute i för tillfället. Det gör att man ofta får lov att ställa sig frågor som ”varför gör vi detta?”, ”vad är syftet?” och ”hur uppnår jag enklast syftet?”, vilket är väldigt utvecklande. Det är tack vare denna förmåga hos våra konsulter som vi ofta blir tillfrågade att ta mer rådgivande roller och inte bara tas in för att utföra ett specificerat moment.

Cecilia berättar att det dock inte räcker med att luta sig tillbaka och låta konsulterna utvecklas inom ramen för sina uppdrag. På PlantVision är vi stolta över att kunna säga att hos oss finns branschens bästa medarbetare, vilket innebär ett aktivt arbete och stöd för att ta dem dit. Att det finns en uttalad ansvarig för inte bara rekrytering, vilket många har, utan även kompetensutveckling, är en tydlig signal om hur viktigt vi tycker att detta är.

Utöver de vanliga kompetensutvecklingsmöjligheterna, som externa kurser, konferenser och seminarier (som man naturligtvis deltar i inom ramen för sin ordinarie arbetstid) så eftersöks individuella vägar att möta konsulternas behov av kompetensutveckling. Hela PlantVision har som målsättning att ha en ”kultur som delar kunskap” vilket verkligen finns inom Compliance tycker Cecilia.

- Det finns alltid en kollega att ringa när man behöver hjälp. Vi vill dock vidareutveckla detta till att inte bara gälla när man står inför ett konkret problem utan även stärka alla konsulters kompetens inom hur man bemöter olika situationer och utmaningar. Det kan vara allt ifrån hur man genomför en lyckad riskanalys till hur man hanterar en konflikt med en uppdragsgivare. För oss är kompetensutveckling nämligen inte bara att lära sig kalla fakta utan framför allt att kunna tillämpa dessa i verkliga situationer och utvecklas som individ i konsultrollen.

Cecilia berättar att kompetensområdesgrupper är något som PlantVision har arbetat med till och från under många år. Compliance har dock tagit detta till en ny nivå. Alla medarbetare i detta affärsområde ingår i ett eller flera kompetensområden. De flesta områdena har deltagare från flera olika team vilket säkerställer en blandning av kompetenser och erfarenheter. Kompetensområdet är ansvarig för vidareutveckling av våra erbjudanden inom området men även för omvärldsbevakning och utbildning. På så sätt är konsulterna fullständigt involverade i vilken riktning affärsområdet styrs, samt i vilka utvecklingsmöjligheter som erbjuds. De möjligheter som kompetensområdena identifierar anpassas sedan för affärsområdets strategiska kompetensutveckling och erbjuds i lämpligt format.

- Detta genomför vi dels inom ramen för våra korsfunktionella kompetensområden där grupper av konsulter gemensamt har ansvar för olika områden, och dels genom att ha diskussionsforum och presentationer på våra avdelnings- och affärsområdesmöten. Jag tror personligen att dessa typer av diskussioner, som ibland kan bli ganska livliga, är ett fantastiskt sätt att utvecklas inte bara som junior, utan även som seniorkonsult.

Cecilia berättar att det ibland kan vara några deltagare som åker på en kurs eller konferens, och sedan kommer tillbaka och för vidare sina kunskaper. Det kan även vara specifika uppdrag som behöver eftersökas för att komplettera vår praktiska erfarenhet, eller rekryteringar som behöver göras och, inte sällan, är det kompetens som redan finns internt som behöver presenteras på ett lättillgängligt sätt så att fler kan få ta del av den. Grupperna jobbar även med att ta fram material för externa presentationer där PlantVision ligger i framkant. Exempel på detta är hur PlantVision idag kan erbjuda unik insikt i hantering av molnbaserade lösningar som fortfarande ska lyda under de regelverk som finns inom t ex. läkemedelsindustrin, eller hur företag som redan är väldigt reglerade ska förhålla sig till nya regelverk, såsom GDPR.

- Förutom den affärsmässiga och kompetensmässiga nyttan som fås av kompetensområden så är det, vilket är viktigast av allt, väldigt uppskattat av konsulterna. De som arbetar och trivs hos oss tycker nämligen väldigt mycket om att arbeta tillsammans.

På PlantVision finns det många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter, både för juniora som seniora personer.

- Jag tycker att PlantVision är ett företag fullt av möjligheter att utvecklas, både kompetensmässigt och som person. Jag, som är en rastlös själ som inte gärna gör något jag kan under en längre tid, har alltid haft utmaningar i mina olika roller och uppdrag på PlantVision. Jag tycker att vår organisation och kultur är unik bland konsultföretag i det att vi verkligen månar om och stöttar våra medarbetare i deras utveckling, så väl som i vardagen. PlantVision är ett utmärkt företag att både starta, vidareutveckla och rikta om sin karriär inom, möjligheterna är näst intill obegränsade. Det enda vi önskar från dig är att du trivs hos oss och vill arbeta tillsammans med oss för att utvecklas vidare. Branschens bästa företag kräver inte bara att man är branschens bästa arbetsplats utan även att man, helt klart viktigast tycker jag, har branschens bästa medarbetare och det har vi idag och det tänker vi fortsätta att ha lång tid framöver.

Jobbar du redan på Plantvision?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@plantvision.se
  • Amanda Thomsen
  • Anders Christensen
  • Anders Ivert
  • Andrea Brönnegård
  • Angelica Lehnström
  • Anna-Lena Mann
  • Anna Thaung
  • Ann Hägnestrand
  • Åsa Holm
  • Björn Stenberg
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor